Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në periudhën 27 maj – 26 qershor do të ketë aktivitete të rëndësishme me rastin e Festës së Muajit të Ramazanit.

Kryegjyshata Botërore Bektashiane ka parashikuar veprimtaritë në vijim:

1 qershor – Pelegrinazh në teqen “Reshat Dede Baba”, në Sarandë.

7 qershor – Përkujtohet ngritja e teqesë së Qesarakës – Kolonjë.

10 Qershor – Përkujtohet themelimi i teqesë së Bllacës – Dibër.

11 qershor – Zgjidhet në postin e lartë kryegjyshi Botëror Haxhi Baba Edmond Brahimaj.

15 qershor – Pelegrinazh në teqenë e Bubësit – Përmet.

17 qershor – Përkujtohet baba Sulejman Kardhiqi në teqenë Hajdarie (Shtufit, Manes, Kodrës) – Gjirokastër.

20 qershor – Organizohet festë e përbashkët e besimtarëve të teqesë së Backës – Skrapar dhe të atyre të Kolonjës – Gjirokastër.

21 qershor – Nata e Kadrit.

22 qershor – Përkujtohet ringritja e teqesë së Melçanit – Korçë.

25 qershor – Dita e parë e Fitër Bajramit.

28 qershor – Përkujtohet 500-vjetori i kalimit nga jeta e Pirit të Dytë të bektashizmit Ballëm Sulltani.

1 korrik – Pelegrinazh në teqenë e baba Dalipit dhe të baba Jeminit, Bubësi i parë – Përmet.

5 korrik – Pelegrinazh në teqenë e Sikës – Përmet.

7 korrik – Përkujtohet ngritja e teqesë së Gjakovës – Kosovë

Pelegrinazh më tyrben e Kiçokut – Përmet.

Përkujtohet ngritja e teqesë së Therepelit – Skrapar.

13 korrik – Përkujtohet ngritja e tyrbes e dervish Çangës në Fushë-Bulqizë.

23 korrik – pelegrinazh në teqenë e Rabijes – Tepelenë.

25 korrik – Ngritja e tyrbes së baba Aliut në malin e Gramozit – Kolonjë.

30 korrik – Pelegrinazh në teqen e Dushkut – Gramsh.